20 novembris 2009

TTT izcīna uzvaru pār TEO

Pirmo reizi, atjaunotās TTT/Rīga komandas vēsturē, ir izcīnīta pirmā uzvara izbraukuma spēlē, kādā no fiba rīkotajiem turnīriem. TTT/Rīga viesos izcīnija uzvaru pār Viļņas "Teo" basketbolistēm ar reultātu 74 - 68.

Abas komandas Eirolīgas turnīrā šajā sezonā bija piedzīvojušas vienīgi zaudējumus, līdz ar to varēja gaidīt ļoti interesantu un aizraujošu spēli šo komandu izpildījumā. Ja paskatamies pēdējo 10 gadu ilgajā vēsturē, tad TEO basketbola komandai ir bijuši daudz spožāki panākumi nekā TTT komandai, tāpēc pirms spēles, reti kuram, lidzjutējam bija šaubas par TEO komandas uzvaru....bet ja paanalizējam dziļāk, tad izcīnītā uzvara nemaz nerada tik lielas šaubas.

Teo komandu starpsezonā skāra visai lielas pārmaiņas, tika pārdotas vairākas vietējās basketbolistes, Petronite uz Athinaikos, Bimbaite uz Kurskas Dinamo, savukart spēlēt beigusi iepriekšējās sezonas līdere Streimikyte, uz mūsu SK Cēsis komandu pārnākusi Valentiene.
TEO komanda šosezon veidojot savu komandu ir mainījusi koncepciju, no iepriekšejiem gadiem, kad pamatkomanda tika veidota no labām vietējām spēlētājām un klāt tika pielasītas leģionāres, tad šogad TEO visu kārti liek uz viespēlētājām. Kā varam redzēt, tad tas nenes gaidītos rezultātus, jo vietējās spēlētājas šogad nav tik meistarīgas palīdzes leģionārēm.

Šo TEO komandas vājo posmu pilnībā izmantoja TTT/Rīga komanda. Salīdzinot ar pirmajām trīs spēlēm eirolīgā, TTT komanda spēlē pret TEO bija patīkami mainījusies, ļoti pārdomāta spēle, maz bērnišķigu kļūdu, laba metienu precizitāte. TTT komandas leģionāras kopumā aizvadīja ļoti labu spēli. Patīkami pārsteidza L. Weaver spēle, maz kļūdu, un spēlēja uz komandu, ko nevarēja manīt pirmajās spēlēs. Ļoti lielu ieguldījumu komandas uzvarā devā L.Willis, kura nospēlēja ļoti labu spēļi, guva svarīgus punktus no tālās distances, kā arī pārtvēra pretinieku piespēles. Beidzot TTT meitenes izskatījās pēc komandas, aizvadot visu spēli bez kritumiem.

Spēles uzvaras galvenie iroči bija, tie ka mūsu basketbolistes(Kārkliņa, Eibele, Krumberga, Brumermane) bija pārākas pār lietuvas basketbolistēm. Latvietes guva 19 punktus kopā, bet Lietuvietes tikai 8 punktus, bet pārsvars nebija tikai skaitļos, tas tiešam bija manāms laikumā. TTT komandai ir vairāk meistarīgu spēlētāju, nekā TEO, Tas arī bija tas, kas nosvēra svara kausus mūsu komandas pusē.
Ļoti patika kā spēlē iesaistījās I.Veinberga un L.pagrode, abas uz maiņu laukumā uznāca spēles viss atbildīgākajā brīdi, nospēlēja 6 minūtes un rādija ļoti pārliecinōšu sniegumu. Cerams, ka arī turpmāk viņām tiks dots spēles laiks Eirolīgas spēlēs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru